MOTORSPORT – DA CAPO 29
“Juhu Juha”. Jeg havde ventet på en anledning til at bruge denne overskrift, og den kom, da Juha Kankkunen vandt det svenske rally i 1986. Peugeot teamets verdensmester, Timo Salonen, havde ellers lagt ud som torden og lynild, og kørte fra resten af feltet indtil et defekt oliefilter stoppede hans fremfærd.
Lancia var med i Sverige for første gang i flere år og Henri Toivonen overtog føringen, da Salonen udgik. Men heller ikke hans Lancia Delta S4 stod distancen. Til gengæld kom Markku Alen i mål på en respektabel andenplads.
Ford stillede med to svenske kørere, Stig Blomqvist og Kalle Grundel. Stig udgik også med motorproblemer, men Kalle redde Ford ære med en tredjeplads.
Det var også en af de få gange at rallyfans fik lov til at stifte bekendtskab med Citroëns BX4TC. Jean-Claude Andruet kom i mål på en sjetteplads.
Dagens billeder er ikke fra de sædvanlige kasser, men derimod fundet i en kuvert med materiale fra bladet Automobil. Efter de mange år i kuverten under skiftede forhold, var flere af billederne klæbet sammen, så det er ikke alt det hvide, der er sne.

Mine billeder i Da Capo serien er nostalgi fra diverse kasser og æsker med gamle papirbilleder fra 80’erne og 90’erne. Derfor er det ikke alle, der lever op til dagens tekniske kvalitetskrav med hensyn til farver og toneforløb. Mange af dem har oprindeligt været trykt i aviser og magasiner inden de havnede i kasserne.
Hvis I vil have mere nostalgi kan I finde hele DA CAPO serien på https://www.trebbien.dk/?page_id=114403

Leave A Comment

eleven − four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.