I dagens kasse faldt jeg over dette billede. Ren nostalgi med afsmitning af skriften fra et andet billede. Det er fra mit første besøg på Le Mans i 1980. Jeg var egentlig i Frankrig for at fotografere seværdigheder til en turistguide, men da det blev aflyst i sidste øjeblik, satte jeg i stedet kurs mod Le Mans, hvor jeg vidste at man den uge kørte det klassiske 24 timer løb.

Min introduktionsskrivelse til franske turistchefer virkede også på banen, hvor jeg blev budt velkommen og fik fuld fotograf akkreditering. Det var lidt lettere dengang.

Mit favorithold var Martini Porsche, der stillede med en Porsche 980-80, kørt af Jacky Ickx og en for mig ukendt tysker ved navn Reinhold Joest. På hjelmen kan jeg se, at det er sidstnævnte, der kører Porschen på dette billede. Trods favoritværdigheden måtte holdet nøjes med andenpladsen, men jeg syntes stadig, at bilen var feltets fedeste.