Jeg indrømmer, at disse billeder fra Ring Djursland kolliderer lidt med mine egne regler for serien. Papirkopierne er godt nok fra 90’erne, men de originale negativer er fra 1966 sæsonen, hvor banens grundlægger hentede nogle imponerende formel 3 felter til sine løb.

De, der er gamle nok eller har læst grundigt på deres motorsportshistorie, vil kunne genkende kørere som vort bedste F3 kort på det tidspunkt, Ole Vejlund, sydafrikanske Trevor Blokdyk, svenskerne Picko Troberg og Freddy Kottelinsky samt, på billedet med halvdelen af feltet på vej ned af bakken, den senere F1 teamejer, Frank Williams med nummer to på sin sorte Brabham racer.

Hovedparten af F3 feltet kørte på det tidspunkt i Brabham. Undtagelsen var Freddy Kottelinsky der, stik mod alle odds, regelmæssigt blandede sig i kampen om podieplaceringerne med sin Lotus.

For mig var 1966 også året, hvor jeg debuterede som seriøs motorsportsfotograf med nyindkøbt Soligor 180 mm teleobjektiv på mit Edixa kamera.

Leave A Comment

3 × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.