En skæv uge

En skæv uge
februar 1, 2012 ITT
I foto
Kamera: Sony Ericsson Experia Pro MK16i. Objektiv: Brændvidde 4,1 mm. Lukkertid: 1/64 sek. Blænde: f/2,6. ISO 200.

Kamera: Sony Ericsson Experia Pro MK16i. Objektiv: Brændvidde 4,1 mm. Lukkertid: 1/64 sek. Blænde: f/2,6. ISO 200.

Ugen startede dårligt. Da jeg kom ned i køkkenet mandag morgen, spurgte Kirsten mig: ”Hvor har du gjort af min computer?.
Jeg blev lettere desorienteret. Jeg mente ikke, jeg havde rørt hendes computer, men gik ind i det næste rum for at se efter den – blot for at konstatere, at min bærbare heller ikke befandt sig på sin sædvanlige plads.
Men det var først da jeg opdagede, at min store fotorygsæk heller ikke var i lokalet, at det begyndte at dæmre for mig: vi havde haft ubudne gæster – eller gæst – i løbet af natten.
De næste timer gik med at få et overblik over katastrofens omfang, samtidig med at jeg skulle aflevere artikler til layout. ”The show must go on.”
De viste sig, at vi ud over de to bærbare pc’er blandt andet havde mistet en god del at mit fotoudstyr, så jeg lige nu kun har et ældre Pentax point-and-shoot kamera og en Sony Ericsson Xperia telefon at fotografere med. Ikke just det optimale udstyr for en fotograf, så jeg måtte takke nej til dagens første fotoopgave, og lede efter alternativer til den kommende tid.
Det er kort sagt et gevaldigt afbræk i mit daglige arbejde. Jeg har foreløbigt brugt tre dage – og aftener – til at få et overblik, tale med politi og forsikringsselskaber og forhøre om leveringstider på nyt grej. Jeg havde lagt en forhåndsordre ind på den kommende Canon EOS-1DX, den dag den blev annonceret, men den dukker nok ikke op de første måneder, så det er svært at lægge en slagplan. I skrivende stund har jeg stadig ingen anelse om, hvornår jeg igen er oppe på normalt arbejdsniveau.
Det betyder dog ikke, at jeg sidder med hænderne i skødet. Lige nu overvejer jeg blandt andet, hvad jeg kan udrette med små kameraer, mens jeg venter på DX’eren. Billederne vil helt sikkert blive anderledes, men bliver de også dårligere?
Herover ses et billede, som er taget dagen efter tyveriet. Det er taget med en Sony Ericsson Xperia telefon da jeg genoptog morgenvandringen, og viser endnu engang, at det bedste kamera er det, du har med dig.
Det betyder dog ikke, at jeg fremover vil tage alle mine billeder med en telefon.

Kommentar (4)

 1. Allan Høgholm 8 år siden

  Det var da godt nok surt med indbrudet. Jeg syntes efterhånden det er lidt for ofte, at der er indbrude hos fotografer i deres hjem eller bil 🙁

  Men ellers ser jeg frem til, at du tager motorsports billeder med din mobil telefon 😉

 2. Lena Carlsson 8 år siden

  Hej Ib, Kedelig historie du fortæller. Det værste er at I sover mens en fremmed lister rundt i huset. Det synes jeg er ubehageligt.
  Jeg håber dit forsikringsselskab er med dig, og du hurtigt finder erstatningsudtyr i mellemperioden.
  Forhåbentlig har du kopi af alle billeder på eksterne harddiske. Men sad der kort i kameraet med “ufremkaldte” billeder på?

  Mange hilsner Lena

  • Forfatter
   admin 8 år siden

   Jeg var tæt på deadline, så havde fotograferet i mit lille studie til efter midnat, men havde heldigvis straks lagt billederne over på harddisken, så jeg tror alle billeder er reddet – men vi har mistet næsten et års regnskab, som lå på en af de bærbare.

 3. Tom Højmark 8 år siden

  Hej Ib, jeg har først nu læst om dit indbrud. Det er jo altid sørgeligt at der stadig er personer som ikke kan kende forskel på dit og mit. Jeg håber at du får en rigtig god løsning, mens vi venter på X. Vi ses i løbet af foråret.

  Mange hilsner
  Tom Højmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

two × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.