Det er måske low-tech, men det virker. Her ses undertegnede forrest med den ægte vare. (foto: Morten Alstrup)

Det er måske low-tech, men det virker. Her ses undertegnede forrest med den ægte vare. (foto: Morten Alstrup)

Det er snart to uger siden, at vi havde ubudne gæster, og jeg arbejder stadig på at komme i gang med fotograferingen igen.
De første dage gik med at få et overblik over manglerne og sende lister til forsikringsselskaberne. Så snart, der var grønt lyst fra selskaberne, startede næste fase, der var at finde og bestille erstatningsudstyr.
Sideløbende gik vi i gang med at sikre huset bedre mod uønskede gæster.
Udstyret er nu så småt begyndt at dukke op her på parcellen, så optimismen er langsomt ved at indfinde sig igen.
En af de ting, jeg mistede, da tyven løb med udstyret, var mit vaskeskind, som jeg altid har med, når jeg arbejder på location.
Mit vaskeskind er et multiværktøj. Jeg bruger det til at beskytte kamera og objektiv mod regn, sne, støv og hvad vejret og omgivelserne ellers kaster mod det.
Jeg lægger simpelthen skindet over kamera og objektiv. Det er beskytter og jeg har stadig fri adgang til at betjene kameraet uden begrænsninger.
I regn og sne har jeg samtidig skindet ved hånden, hvis der er behov for at pudse frontlinsen. Hvis skindet bliver gennemblødt skal det blot vrides.
Jeg har haft mit vaskeskind med på ekstremt støvede rallyprøver i Afrika og Sydeuropa, og her fungerede det både som beskyttelse og støveklud.
Det er vigtigt, at det er et ægte vaskeskind – ikke et af de moderne syntetiske, der efterlader små vanddråber.
Der var engang, da man kune købe ægte vaskeskind på enhver tankstation. Det var dengang, de var servicestationer for bilister.
Sådan er det ikke længere. Men jeg har fundet en anden leverandør med tilknytning til bilerne, nemlig FDM’s webshop. Her kan man stadig købe ægte vaskeskind i en passende størrelse.

Adressen er: http://netbutik.fdm.dk/catalogsearch/advanced/result/?category=&name=vaskeskind

Husk: inden man tager et nyt vaskeskind i brug, skal det skylles grundigt i rent vand indtil vandet ikke længere bliver gulligt. Ellers kan de overskydende rester fra garvningen sætte sig som et lag på kameraet.