Chevrolet teamet på Padborg Park 2008. Kamera: Canon EOS 1Dn Mark II. Objektiv: 24+105 mm f/4L Lukkertid: 1/320 sek. Blænde: f/4.0. ISO: 320.

Chevrolet teamet på Padborg Park 2008. Kamera: Canon EOS 1Dn Mark II. Objektiv: 24+105 mm f/4L Lukkertid: 1/320 sek. Blænde: f/4.0. ISO: 320.

Motorsportsbilleder hører normalt til kategori 1: ”billeder man venter på”.
Men i sjældne tilfælde kan man få lov til at skabe et billede fra bunden, som det er tilfældet her.
Billedet er taget på en testdag på Padborg Park, og skulle bruges til en artikel om Chevrolet teamet.
Når jeg for en gangs skyld havde begge teamets kørere, Henrik Lundgaard og Michael Outzen, og deres biler til rådighed ville jeg gerne bruge dem i åbningsbilledet til artiklen.
Jeg ville gerne undgå en traditionel, stillestående opstilling med kørerne foran bilerne. I stedet hentede jeg min inspiration fra en helt anden fototype, nemlig bryllupsbilleder, og bad kørerne gå frem mod mig, mens de talte med hinanden.
Jeg valgte et lavt kamerastandpunkt, dels for at skjule baggrunden, dels for at give de to kørere en lidt heroisk fremtræden.
Billedet var ikke i kassen ved første forsøg. Det var åbenbart ikke let at gå frem mod mig uden at se i retning af kameraet, men efter et par ture lykkedes det.
Jeg var ganske tilfreds med resultatet, og glædede mig indtil jeg så billedet i bladet. Layouteren havde åbenbart ikke helt opfattet mine intentioner med billedet. Artiklens åbningsbillede viste i stedet en enlig Chevrolet racer på banen. Efter min mening nok et af dagens kedeligste billeder.
Mit omhyggeligt planlagte billede var godt nok med i artiklen, men beskåret, så man kun så de to kørere fra knæet og op. Bilerne til venstre var skåret helt væk.
Morale: Det endelige resultat står ikke altid mål med anstrengelserne.