Udfordrerne

Udfordrerne
februar 21, 2012 ITT
Rallytestdag 2010. Kamera: Canon EOS1D Mark II n. Objektiv: Canon EF 24-102 mm f/4,0. Lukkertid 1/250 sek. Blænde f/8. ISO 200. Billedbehandling: Adobe Photoshop CS4

Rallytestdag 2010. Kamera: Canon EOS1D Mark II n. Objektiv: Canon EF 24-102 mm f/4,0. Lukkertid 1/250 sek. Blænde f/8. ISO 200. Billedbehandling: Adobe Photoshop CS4

I kender scenen fra film og tv. Fotografen eller journalisten står lige indenfor døren. Den lettere koleriske redaktør sidder bag et stort skrivebord og bjæffer ordrer i retning af den åbne dør, inden han retter opmærksomheden mod den ulykkelige person på den anden side af bordet, stirrer på ham og hvæser: ”Vi skal bruge en forside, der rykker. Du har 1 time!”
Virkeligheden er lidt anderledes. Jeg møder sjældent den aktuelle redaktør rent fysisk, kommunikationen foregår som regel telefonisk, og han er en helt normal person, der taler pænt til folk.
Problemet her var et helt andet. Vi skulle lave en fængende forside til et blad, der udkom i begyndelsen af april – på et tidspunkt, hvor motorsporten stadig lå i vinterdvale.
Heldigvis havde rallykørerne planlagt en testdag i begyndelsen af marts, så vi besluttede at forsidebilledet skulle tages her.
Nu er vejret i marts ikke altid det mest spændende, så jeg foreslog en alternativ teknik for at opnå et iøjnefaldende billede, og Jens, redaktøren, gav grønt lys – næsten uden betænkeligheder.
Nu kunne forberedelserne begynde. Jeg fandt ud af hvilke kørere, der kom til testen, udvalgte Martin Johansen og Michael Pedersen, fortalte dem om mine planer og bad dem om at vente med at teste med bilerne til billedet var i kassen. Det er jo før set, at en rallykører har bukket bilen i første forsøg.
Jeg havde fra starten den færdige forside i tankerne. Bilerne blev parkeret på en lille skråning, så man ser bilerne lidt oppe fra med de respektive kørere ryg mod ryg foran, der det blev afsat plads til bladets hoved øverst og tekst og mindre billeder nederst.
Idéen var at lave en forside, der lignede en filmplakat, så her kom Photoshop i funktion. Jeg byggede billedet op af flere elementer.

 

sh1

Først åbnede jeg det originale billede i Adobe RAW og lavede to versioner, en sort/hvid og en med dæmpede farver. Bortset fra farverne blev de to versioner behandlet på stort set samme måde inden konverteringen.
Opskriften er i korte træk:
Recovery 100
Fill light 100
Contrast 100
Clarity 100
Vibrance 100
Dette giver et HDR-agtigt billede. Til sidst er der tilføjet vignetering efter behov.

 

2_BMC_rallytest_T090037_v2

De to billeder er derefter føjet sammen som et lag med den sort/hvide version nederst og farvebilledet ovenpå med en opacity på 58.

 

5_BMC_rallytest_T090037_v2

Derefter har jeg lagt et 70% orange lag ovenpå og blandet som overlay inden jeg justerede levels i et sidste lag. Jeg afsluttede med et tekstlag med en typografi, jeg fandt passede godt til temaet og sidens øvrige layout.

 

6_BMC_rallytest_T090037_v2

Her er det færdige resultat. Det eneste der ærgrer mig lidt er, at vi ikke tilpassede farvetonen i de små billeder nederst.

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

nine − seven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.