Gamle dage er længe siden

Gamle dage er længe siden
marts 7, 2012 ITT
I foto, fotografering
Frank Williams på Ring Djursland 1966 – Kamera: Edixa Mat Reflex. Objektiv: Soligor 180 mm. Film: Kodak

Frank Williams på Ring Djursland 1966 – Kamera: Edixa Mat Reflex. Objektiv: Soligor 180 mm. Film: Kodak

”Gamle dage” er et flydende begreb. Jeg har oplevet teenagere, der definerede det som for en 4-5 år siden, og jeg så lige nogle Facebook gæster, der mente det var engang i slutningen af 80’erne.
For mit eget vedkommende skal vi dog lidt længere tilbage. For eksempel midt i 60’erne, hvor jeg begyndte at udforske verden i almindelighed og motorsporten i særdeleshed med mit kamera.
Dagens billede er et af min allertidligste, men der skulle gå mere end 30 år før det endte på tryk første gang.
Billedet viser Frank Williams – ja, ham med Formel 1 teamet af samme navn – i en Formel 3 racer på Ring Djursland. Midt i 60’erne forsøgte han selv at slå igennem som formelracer og kørte flere gange i Danmark, hvor han var gode venner med Ring Djurslands stifter Jens Christian Legarth. Jeg husker ham som en hurtig, men også noget ustabil kører.
På det tidspunkt havde jeg ingen faste aftagere af mine billeder, så i mange år kunne dette skud kun ses i mit private album. Vi skulle helt frem til 1999 før min gode kollega Peter Nygaard brugte det som åbningsbillede i en bog om Williams teamet – og så glemte han at kreditere fotografen!
Forhåbentligt huskede han det, da ham på et senere tidspunkt forærede Williams familien et print til væggen med familieportrætter. Der findes åbenbart ikke mange billeder af Sir Frank fra den periode.
Billedet er taget med mit første spejlreflekskamera, et tysk Edixa Mat Reflex bestykket med et Soligor 180 mm objektiv.

Kommentar (2)

  1. lars søby 8 år siden

    Nyder dit foto Ib, men har du noget med Ole Vejlund anno 66-69 da han kørte F3 ?

  2. Forfatter
    admin 8 år siden

    Hej Lars. Ja det har jeg da. Jeg har faktisk fundet lidt frem til et andet projekt i løbet af det seneste år. Det vender jeg snart tilbage til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

nineteen + 6 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.