Jeg var til inspirationsmøde med Bill Frakes og Joe McNally i Den Sorte Diamant i dag. Mødet var arrangeret af Nikon og en stribe andre aktører fra fotobranchen, der viste deres nyeste produkter. Men det tydeligvis de to fotografer, der var hovedattraktionen.

Bill Frakes i Den Sorte Diamant – Kamera: Canon G1X. Brændvidde: 60,4 mm. Lukkertid: 1/50 sek. Blænde: f/5,8. ISO: 800.

Bill Frakes i Den Sorte Diamant – Kamera: Canon G1X. Brændvidde: 60,4 mm. Lukkertid: 1/50 sek. Blænde: f/5,8. ISO: 800.

Jeg benyttede lejligheden til at teste grænserne for mit Canon G1X’s formåen under umulige lysforhold. Det gik nogenlunde, da Bill Frakes startede belyst af en spot. Men han bad hurtigt om at få den slukket, så han bedre kunne se publikum.

Joe McNally i Den Sorte Diamant – Kamera: Canon G1X. Brændvidde: 46,6 mm. Lukkertid: 1/5 sek. Blænde: f/5,6. ISO: 1600.

Joe McNally i Den Sorte Diamant – Kamera: Canon G1X. Brændvidde: 46,6 mm. Lukkertid: 1/5 sek. Blænde: f/5,6. ISO: 1600.

Det havde Joe McNally set, inden det blev han tur, så han glimrede ved udelukkende at optræde i halv- og helmørke. Samtidig var han i stadig bevægelse, mens han gestikulerede og talte i en lind strøm, så her blev G1X’erens grænser – og undertegnedes faste greb – virkelig testet. Dette billede er faktisk det eneste skarpe, jeg fik ud af en håndfuld, men bemærk lige lukkertiden!