Intet går som planlagt

Intet går som planlagt
marts 31, 2012 ITT
I foto, fotografering

Jeg mener ikke at alting var bedre i gamle dage. Langt fra. Men jeg mener helt bestemt, at Rally VM serien var bedre, dengang man havde Safari Rallyet i Kenya på kalenderen.
Intet andet rally bød på samme eventyrlige stemning og samme billedmuligheder. Et godt rally skal indeholde hastighedsetaper med grus, hop og vandsprøjt. Safari Rallyet havde det i overflod, tilsat et fantastisk landskab, vilde dyr og smukke, maleriske mennesker. Kort sagt et paradis for en fotograf.
B9G70800
Dette billede er fra rallyet i 1999. Rallybilerne kom ned ad en lille grusvej, skulle krydse et mindre vandløb – på størrelse med en mellemstor dansk å – og fortsætte op ad et stendækket hjulspor.
Vi, undertegnede og en håndfuld andre fotografer, koncentrerede os selvfølgelig om selve krydsningen af vandløbet, som de lokale til overflod havde fordybet ved hjælp af en lille dæmning.
Jeg kørte sammen med en svensk kollega, Thomas Lindberg, det år, og vi havde lejet en Honda Civic i lufthavnen, da vi ankom til Nairobi. Thomas, der havde reserveret bilen, skrev ufortrødent under på en erklæring om at vi kun ville køre på asfalterede veje – og så drog vi ellers ud i bushen.
Thomas, der var en erfaren Safari Rally fotograf, må have vidst, at en almindelig familiebil med forhjulstræk ikke er det mest velegnede køretøj til ruten i Safari Rallyet, men den har sikkert været billigere at leje end en firehjulstrækker.
En af ulemperne var, at almindelige dæk har en tendens til at punktere, når man kommer væk fra alfarvej – og det gjorde vi. Jeg tror vi havde syv punkteringer i løbet af de fem dage vi var i Kenya, flere af dem på samme tid.
Så vi ankom til vandløbet – eller floden – med to punktrede forhjul og måtte krydse vandmasserne i samme tilstand. En mand bag rattet og en med bare fødder i vandet, for at finde eventuelle huller.
Det er ikke altid at tingene går som planlagt, slet ikke i Kenya, og det viste sig at mit favoritbillede ikke viste en bil midt i vandet, men derimod på vej op ad skråningen efter gennemkørslen.
Støvet fra nedkørslen er drevet ind i baggrunden og får træerne og de to tilskuere til at befinde sig i et drømmeagtigt univers, som står ti kontrast til rallybilen midt i billedet.
Denne location bøde dog også på andre mindeværdige billeder, men det er en helt anden historie, som jeg vil fortælle ved en anden lejlighed.
Og de punkterede hjul? Dem fik vi lappet hos smeden i den næste landsby. Det viste sig, at den ene slange havde 13 lapper i forvejen.

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

2 × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.