Første Samyang AF-objektiv til Nikon

Første Samyang AF-objektiv til Nikon
august 29, 2018 ITT
I Ikke-kategoriseret

Det nye Samyang AF 14mm f/2.8 F ultra-vidvinkelobjektiv giver en masse værdi for pengene til Nikon DSLR-fotografer. Der er også funktioner som autofokus, vejrforseglinger og en avanceret optisk konstruktion!

Vi har ventet med længsel på dette øjeblik, og nu sker det endeligt. Samyang lancerer deres allerførste autofokusobjektiv med Nikon-fatning, Samyang AF 14mm f/2.8F. Dette nye, lette og kompakte ultra-vidvinkelobjektiv til full-frame har en ekstrem billedvinkel, stor blændeåbning og en robust, vejrbestandig konstruktion. Det er fantastisk til motiver lige fra sport over landskaber til astrofotografi!

Autofokus og elektronisk blænde

Samyang AF 14mm f/2.8 F er skabt til at være kompatibel med full-frame-sensorer og giver en imponerende billedvinkel på 116,6 grader. Objektivet kan også bruges på et Nikon spejlreflekskamera med APS-C-sensor, hvor det svarer til et objektiv på 21 mm.

Den indbyggede fokusmotor giver hurtig, stille og præcis fokusering, mens en elektrisk styret blænde gør objektivet kompatibel med alle de eksponeringsprogrammer og lysmålingsmetoder, som kameraet har. Hvis du foretrækker at fokusere manuelt, har objektivet en let tilgængelig AF/MF-omskifter og en bred fokusring, der er nem og behagelig at bruge. Den korte nærgrænse på kun 20 cm gør det muligt at fange nærbilleder af detaljer og samtidig få meget af det omgivende miljø med i billederne.

Forbedret optik

Samyangs 14mm-optik med manuel fokus er værdsat for høj skarphed og lav kromatisk aberration, men det nye Samyang AF 14mm f/2.8 F løfter den optiske kvalitet til et nyt niveau. Konstruktionen består af 15 linseelementer arrangeret i 10 grupper. Blandt disse er to asfæriske linseelementer, der sikrer lav forvrængning samt maksimal kontrast og skarphed over hele billedfladen selv ved store blændeåbninger. Fire linseelementer af HR-glas (High Refractive) og et linseelement af ED-glas (Extra Low Dispersion) modvirker udtværing af farver og koma.

Desuden benyttes Samyangs avancerede UMC-belægning (Ultra Multilayer Coating) til at forhindre refleksioner og strølys, hvilket er særligt vigtigt med et objektiv med så stor en billedvinkel. Punktformerede lyskilder bliver gengivet med en flot stjerneform takket være en blændeåbning med 7 blændelameller. Endelig sørger den vejrbestandige konstruktion med gummipakninger for at beskytte det følsomme indre mod fugt og støv.

Pris og levering:

Samyang AF 14mm f/2.8 F kan leveres i løbet af september.

Vejledendepris: 5,499,- DKK

Oversigt over de vigtigste funktioner

  • 14mm ultra-vidvinkel til Nikon F-fatning
  • Hurtig og lydsvag autofokus samt automatisk eksponering
  • Avanceret optik med asfæriske elementer: HR- samt ED-glas
  • Kompakt og let – kun 484 gram
  • Vejrbestandig konstruktion
  • Fastmonteret modlysblænde
  • Kort nærgrænse, 20 cm

Specifikationer

Brændvidde: 14 mm
Største blændeåbning: 2.8
Billedformat: 24 × 36 mm (full-frame). Virker også til APS-C
Objektivfatning: Nikon F

Fokusering: Autofokus
Billedstabilisering: Nej
Optisk konstruktion: 15 linser / 10 grupper
Mindste blændeåbning: 22
Nærgrænse: 20 cm
Maksimal forstørrelse: 0.15x (1:6.7)
Antal blændelameller: 7
Filterdiameter: Filter ikke muligt grundet fast modlysblænde
Længde: 93 mm
Diameter: 91 mm
Vægt: 484 gram
Medfølgende tilbehør:Objektivdæksler

Andet: Vejrbestandig konstruktion, fastmonteret modlysblænde

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

one + three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.